BloemenPluktuin VlinderVrij

Sinds het voorjaar van 2021 zijn we met elkaar gestart met het aanleggen van de BloemenPluktuin. Ook hier gaat het om ontdekken en groeien: zaadjes en bollen laten groeien tot prachtige bloemen. Rekening houden met de zon, de regen, met slakken, met alles wat de natuur ons brengt. Spitten, onkruid wieden, snoeien, vermeerderen: het is allemaal nieuw voor ons. Het doel is een plek te creëren waar we niet alleen zelf van kunnen genieten maar waar we ook van kunnen delen zodat ook anderen kunnen genieten van de schoonheid, kwetsbaarheid en diversiteit van alle bloemen.

Onze eigen BloemenPluktuin: wat een ontdekking, wat een zoektocht en uitdaging soms. De eerste resultaten zijn inmiddels zichtbaar en op dit moment genieten we vooral zelf van de bloemen.

Stel dat u in de buurt bent op dinsdag, woensdag of donderdag en u wilt een kijkje nemen of wat bloemen plukken, kom gerust langs. Voor €0,50 per tak, 12 takken voor €5,00 en 25 takken voor €10,00 kun je echt een mooie bos plukken. En wij kunnen het geld weer gebruiken voor nieuwe bollen, zaden en binnen onze stichting.

De bloemenpluktuin staat nog in haar kinderschoenen, maar toch denken we dat de eerste resultaten er mogen zijn. We delen graag uit, genieten met u en wie weet inspireert u ons weer tot nieuwe ideeën en plannen.