DagBeving EvenZicht, een plek om te groeien in wie je bent.

Een plek voor mensen met psychische klachten. Een plek waar je kunt ontdekken wie je bent.

Bij de DagBeleving gaan we aan de slag met elkaar en voor elkaar. De DagBeleving wil een plek zijn waar we elkaar ontmoeten, waar je er toe doet, waar je mag zijn of ontdekken wie je bent, waar passie, enthousiasme en talenten de ruimte krijgen.

Iedereen is van waarde, iedereen heeft zijn talenten. Soms zijn er periodes in het leven waardoor je dat niet meer kan zien en voelen en heb je even een steuntje in de rug nodig om hier toch mee aan de slag te gaan. Bij de DagBeleving willen we je dit bieden. We doen dit onder andere door het aanbieden van cursussen, samen te lunchen en activiteiten te organiseren. Ook je eigen ideeën horen we graag. We doen het immers met elkaar.In 2021 zijn we gestart met activiteiten. Wat we gedaan hebben?

  • Oliebollen bakken door cliënten en medewerkers, gedeeld met de mensen uit de nabije omgeving: een moment van ontmoeting met de buurt.
  • Bloemenpluktuin ‘VlinderVrij’ opgezet door een client en een medewerker waar mensen (tegen vergoeding) bloemen kunnen plukken en ook andere cliënten aan de slag kunnen.
  • Uitgebreide gezonde lunch maken met een vrijwilligster/voedingsconsulente met en voor clienten, waarbij kook vaardigheden werden aangeleerd maar ook informatie over gezonde voeding gedeeld werd.
  • Cursus schilderen waaraan 6 cliënten en 2 medewerkers deelnamen
  • Cursus fotografie waaraan 4 cliënten en 1 medewerker deelnamen
  • Ouderenochtend georganiseerd door cliënten, bezocht door 10 ouderen uit een verzorgingstehuis in de omgeving, afgesloten met het plukken van bloemen in de bloemenpluktuin. “Groeien in wie je bent. Je talenten ontwikkelen. Graag willen we dit mogelijk maken voor mensen die dagelijks keihard werken aan hun psychisch herstel en voor wie het reguliere cursusaanbod om verschillende redenen soms een te grote stap is. En juist je kracht ontdekken, je passie kan zo helend zijn. Daarom hebben we een stichting opgericht, die zich onder andere richt op het organiseren van kwalitatief goede cursussen waarin alle deelnemers de kans krijgen om talenten te ontdekken. De deelnemers zijn mensen die in behandeling zijn binnen de GGZ of op de wachtlijst staan, maar ook mensen die het gewoon leuk vinden om aan te sluiten. Kortom: Elkaar ontmoeten van mens tot mens en samen op zoek gaan naar talent in een open en ontspannen sfeer.”

Tineke van der Veer-Mikkers, oprichter Stichting DagBeleving EvenZicht

Visit Us On FacebookVisit Us On Instagram