Fotoproject ‘Echte mensen – gezichten uit de GGZ

In samenwerking met fotograaf Gert Willem Haasnoot geven we dit fotoproject vorm. Tijdens dit project worden er portretfoto’s gemaakt van verschillende mensen die betrokken zijn bij de GGZ (Geestelijke Gezondheidszorg). Dit is een mix van cliënten, naasten en medewerkers. De foto’s komen samen in een expositie die voor het eerst te zien zal zijn op Festival Zicht. Het doel van dit project en deze expositie is om de GGZ letterlijk een gezicht te geven. Veel mensen zijn nog niet bekend met de term ‘GGZ’ en vragen zich af welke mensen er binnen de GGZ worden behandeld. Er is alleen geen eenduidig beeld van de mensen die te maken krijgen met mentale gezondheidsproblemen. De cliënten zijn heel divers. Mentale problemen komen voor in elke laag van de maatschappij en zijn vaak aan de buitenkant niet zichtbaar. De expositie draagt bij aan het verbreden van het bestaande beeld en daagt mensen uit om na te denken over hun eigen beeld en deze bij te stellen.

Ben je enthousiast en wil je meewerken aan deze expositie? Dat kan! Op de onderstaande data staan de fotoshoots gepland:

Woensdag 1 mei
Vrijdag 3 mei
Vrijdag 10 mei
Zaterdag 11 mei

Wil je meedoen dan word je op een van deze dagen in een tijdsblok van één uur ingepland (je kunt uiteraard je beschikbaarheid aangeven). Neem contact met ons op via het contactformulier of via info@dagbeleving-evenzicht.nl.

De expositie van dit fotoproject vindt plaats tijdens Festival Zicht op zaterdag 21 september 2024 aan de Hogeweg 25 in Wijhe.